‘Dit is de reden waarom het géén crisis is bij Club Brugge’

Cools - Nakamba - Vormer - Vanaken - Wesley (Club Brugge - KRC Genk)

Het draait momenteel allesbehalve geweldig bij Club Brugge, maar toch is er nog steeds geen reden tot paniek. Daar waar bij andere ploegen de tent in brand zou staan, blijft het in het Jan Breydelstadion heel rustig.

Het Nieuwsblad ziet daar enkele belangrijke redenen voor. Eerst en vooral heeft de kampioenenploeg van blauw-zwart enorm veel krediet opgebouwd. Zelfs als het even wat minder gaat blijven de supporters achter hun spelers staan.

Goeie resultaten in Europa

“Een ander belangrijk verschil met Anderlecht, maar ook met AA Gent, is dat Club Brugge Europees wel goeie resultaten kan voorleggen”, merkt de krant op. “De 0-4-zege in Monaco was zelfs de grootste ooit van een Belgische ploeg in de Champions League.”

“En ook de prestaties tegen Dortmund en op Atlético waren bemoedigend. Door de vier op zes tegen Monaco reist Club vandaag zonder veel druk af naar Dortmund. Als Atlético thuis wint van Monaco, is Club altijd zeker van minstens de derde plaats en een doorstart in de Europa League.”

Concurrenten laten punten liggen

Tot slot is het volgens HNB ook meegenomen dat de concurrenten punten laten liggen. Club staat in het klassement nog steeds voor concurrenten als Anderlecht, Standard en AA Gent en telt slechts vier punten minder dan leider Genk. En zoals we al langer weten worden de prijzen pas in de play-offs uitgedeeld.

Laaste nieuws

Ruud Vormer reageert op de titel van blauwzwart

Club Brugge is kampioen van het seizoen. Een bijzondere manier om een titel te veroveren, maar het is wel degelijk een gewonnen...

De beslissing van de Pro League is klaar! Dit gebeurt er met het Belgische voetbal

Geen competitie meer dit seizoen, wel nog een bekerfinale. Blauwzwart is kampioen en volgend jaar spelen we met 18 ploegen. Volgens Het...

Spelers weten heel goed wat ze willen over verder verloop competitie

Het Laatste Nieuws hield bij honderd voetballers uit de Jupiler Pro League een steekproef over het verdere verloop van de competitie.
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Diatta weg voor 25 miljoen euro?

Volgens het Italiaanse Pianeta Milan wordt Krépin Diatta volgend seizoen mogelijk een speler van AC Milaan. "Diatta kan in...

We keken massaal naar de heruitzending van de bekerfinale

De heruitzending van de bekerfinale tegen Anderlecht van enkele jaren geleden leverde een ongelofelijk resultaat op in deze lockdowntijden.

Spelerskern Club Brugge is plots bijna 20 miljoen euro meer waard

Het voetbal ligt al een tijdje stil, maar de spelerskern van Club Brugge heeft een flinke meerwaarde gekregen als we de website...

Preud’homme wil ex-speler van Club Brugge

Michel Preud'homme en Standard Luik hadden hoge verwachtingen voor dit seizoen, maar verder dan een vijfde plaats kwamen ze voorlopig niet.