Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse waarschuwt Leko: “Hij mag dit niet laten aanslepen”

Rigaux en Leko (Westkapelle - Club Brugge)

Ivan Leko deinst er niet voor terug om onpopulaire beslissingen te nemen. Dat is ondertussen wel al duidelijk voor de supporters van Club Brugge. Onze T1 opteerde er tijdens de voorbije twee competitiewedstrijden voor om aanvoerder Ruud Vormer op de bank te zetten. Analist Marc Degryse begrijpt de keuze van Leko, maar deelt tegelijkertijd een waarschuwing uit.

“Dat Leko hem passeert, ligt duidelijk gevoelig bij Vormer. Dat liet hij blijken na de match in Genk. Hij liet zijn emoties de vrije loop, maar dat moet kunnen”, vertelt Degryse in Het Laatste Nieuws. “Club hoeft daar geen punt van te maken. Hij heeft dat anderzijds ook altijd in positieve zin gedaan – met veel strijdlust en engagement voor de ploeg.”

Wat Degryse betreft, moet Vormer wel snel opnieuw in de basis staan. “Vormer zat of zit dan wel in een mindere periode, toch moet Leko niet te lang wachten om hem een nieuwe kans te geven. Je mag hem niet laten sudderen, want dan dreig je de meerwaarde van een goeie Vormer te verliezen. Zeker als kapitein: die aanvoerdersband zorgde er vorig seizoen voor dat hij boven zichzelf kon uitstijgen en héél belangrijk was voor Club.”

“De stats van Vormer mogen wel beter”

“In Genk is hij goed ingevallen en de match tegen Monaco biedt ook perspectieven om Vormer zijn momenten te laten grijpen. We mogen niet kijken naar zijn statistieken als Gouden Schoen, want dat is niet realistisch. Zijn stats mogen wel beter, want één goal en drie assists is voor hem te weinig.”

“Leko mag dit gewoonweg niet te lang laten aanslepen”, concludeert Degryse. “Hij moet de goeie Vormer opnieuw boven water krijgen en daarvoor is de match in Monaco – hetzij als basisspeler of als invaller – misschien wel ideaal. Dat Leko Rits wil laten staan, begrijp ik. Het is eerder kiezen tussen Vormer of Nakamba.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws