Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse voorspelt: “Hij kan eerste doelman van Club Brugge worden”

Marc Degryse (analist)

Sinds de start van vorig seizoen moest Ivan Leko, deels noodgedwongen, al heel wat doelmannen tussen de palen zetten. Karlo Letica begon aan de huidige jaargang als nummer één, maar ondertussen kwam Ethan Horvath opnieuw boven water. Volgens Marc Degryse zou die laatste wel eens definitief de eerste keeper van Club Brugge kunnen worden.

“De nul houden, dat is de basis van een overwinning. Voor Ethan Horvath is dit dé wedstrijd om iedereen te overtuigen”, steekt Degryse van wal in Het Laatste Nieuws. “Hij moet tonen dat hij stappen heeft gezet en mentaal sterker is geworden. Horvath mag niet meer twijfelen, zoals dat bij de tegengoal in Genk toch weer een beetje het geval was.”

“Als hij een betrouwbaar sluitstuk blijkt te zijn, is hij misschien vertrokken als vaste nummer één”, gaat Degryse verder. “En dat geeft ook vertrouwen aan de verdedigers. Een goeie organisatie en een doelman die punten pakt en de nul houdt: dat kan de sleutel zijn voor een overwinning. Ik ben er immers van overtuigd dat de mannen aan de overzijde zullen scoren.”

“Dan pas kan Club stappen zetten”

Toch ziet de analist ook kansen voor blauw-zwart. “Als Club kan voortbouwen op het goeie van zaterdag in Genk, dan pas kunnen ze stappen zetten. In Genk heeft Horvath één goeie, noodzakelijke redding moeten doen waarmee hij een punt heeft gepakt, want veel kansen hebben ze niet weggegeven. Daar moeten hij en Club nu op voortbouwen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws