Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse is na Dortmund-Club kritisch voor één speler: “Teleurstellend”

Marc Degryse (analist)

Ivan Leko wilde zijn ploeg resultaatvoetbal zien spelen op het veld van Borussia Dortmund en dat is uitstekend gelukt. De Champions Leaguepartij eindigde op een 0-0-gelijkspel, maar analist Marc Degryse is toch niet helemaal tevreden over wat Club op de grasmat legde.

“In balbezit was het toch de minste match van de vijf tot dusver”, steekt Degryse in Het Laatste Nieuws van wal. “In de vier voorgaande wedstrijden bracht Club aanvallend meer. Je merkte dat het vertrouwen op dat vlak een beetje zoek is. Leko gooide zijn basisprincipes overboord en liet het allemaal iets te veel aan Dortmund.”

“Op een gegeven moment had Club maar 30 procent balbezit en dat is te weinig. Ze kwamen te weinig op de helft van de Duitsers en als dat dan al het geval was, dan bleek Vanaken vaak nog hoger te staan dan Wesley.”

“Wesley geloofde er niet genoeg in”

Voor Degryse bracht vooral Wesley te weinig in aanvallend opzicht. “Op de tegenaanval was Club niet efficiënt genoeg. Ze kwamen er met te weinig mensen uit. Dat was teleurstellend. Ik zag Vormer in de beginfase een goede voorzet trappen, maar dan merkte je al snel dat Wesley er eigenlijk niet genoeg in geloofde en zo niet gevaarlijk kon worden.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws