Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Club Brugge moet in januari al vrezen voor vertrek van Hans Vanaken’

Hans Vanaken viert tijdens kampioenenmatch tegen Anderlecht

Hans Vanaken is bezig aan een beresterk jaar. De Limburger schittert quasi iedere week, of het nu in de Belgische competitie of in de Champions League is. Dat brengt wel met zich mee dat Vanaken een gewild man is.

Volgens Krant van West-Vlaanderen is het niet uitgesloten dat onze spelmaker al in januari naar een grotere ploeg verhuist. “Twee titels, een beker en een Supercup: Hans Vanaken heeft alles gewonnen in België. De Belgische competitie kan hem onvoldoende uitdagen en nog maar weinig beter maken”, schrijft de krant.

“Hij is er al 26. Als hij wil uitgroeien tot een titularis bij de nationale ploeg, moet hij naar een topcompetitie. Na een heenronde van dit niveau, is een terugval na Nieuwjaar niet ondenkbaar. Zowel voor Hans als voor Club is het nu het moment om munt te slaan uit de sterke prestaties.”

“Marktwaarde verder opdrijven”

Toch zijn er ook enkele zaken die Vanaken kunnen verleiden tot een verlengd verblijf bij Club. “Een derde titel met Club Brugge wenkt”, benadrukt Krant van West-Vlaanderen. “De kans is groot dat Club ook na Nieuwjaar nog Europees speelt. Een enorme extra troef. Als Vanaken zich ook na Nieuwjaar op het Europese toneel verder in de kijker speelt, kan hij zijn marktwaarde nog wat verder opdrijven.”

“Hij tekende begin september nog een nieuw contract tot 2023. Een duidelijk teken van wederzijds vertrouwen. Midden in het seizoen naar het buitenland vertrekken, is toch anders dan tijdens de zomermercato. Je krijgt minder tijd om je aan te passen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws