Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verhaeghe deed in mei al opmerkelijke uitspraak over selectie Mechele

Bart Verhaeghe speech

Roberto Martinez maakte vrijdag zijn selectie bekend voor de interlands van België tegen Zwitserland en Nederland en zorgde ervoor dat Club Brugge voortaan twee Rode Duivels heeft. Naast Hans Vanaken kreeg nu ook Brandon Mechele een oproepingsbrief in de bus.

De eerste selectie van de verdediger kwam voor velen als een verrassing. In het voorjaar viel zijn naam nadrukkelijk als potentieel international, maar nadat hij door een blessure de voorbereiding miste, begon hij dit seizoen als bankzitter. Sinds enkele wedstrijden is hij weer titularis en nu ook nog eens Jan Vertonghen (blessure) en Leander Dendoncker (tribunezitter bij zijn club) afvallen, is het moment van Mechele gekomen.

Voor Bart Verhaeghe kwam de selectie niet als een verrassing. De voorzitter van Club, die als vicevoorzitter van de KBVB ook dicht bij Martinez staat, wist in mei namelijk al dat Mechele opgeroepen zou worden. “Tijdens de oefeninterlands krijgt hij normaal wel een kans”, verklaarde hij toen aan Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws