Overzicht: Dit gebeurde tot dusver bij Club Brugge in de affaire-Bayat

Ivan Leko (trainer Club Brugge)

De Belgische voetbalwereld davert vandaag op zijn grondvesten nadat het parket huiszoekingen organiseerde bij verschillende Belgische clubs en verschillende personen oppakte in het kader van een grootschalig onderzoek naar financiële fraude en matchfixing. Ook Club Brugge kreeg een bezoek van de politie. Hieronder volgt een onderzoek van alles wat tot dusver gebeurd is.

Huiszoeking

Om 8u deze ochtend kwamen speurders aan op het Jan Breydelstadion voor een huiszoeking in de kantoren van Club Brugge. Volgens advocaat Walter Van Steenbrugge werden daarbij administratieve stukken opgevraagd, wellicht met betrekking op vijf transfers die Club de voorbije jaren deed met Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, de twee makelaars die de spilfiguren van het onderzoek vormen. Dat vertelde hij aan Radio 1.

Bart Verhaeghe bevestigt aan De Tijd dat Bayat tussenkwam in de transfers van Anthony Limbombe van Club naar Nantes en Kaveh Rezaei van Charleroi naar Club. Veljkovic was de makelaar van Mats Rits, Ivan Tomecak en Karlo Letica op het moment dat zij bij Club tekenden. De opgevraagde documenten zouden contracten zijn tussen de makelaars en spelers, Club zelf zou geen betrokken partij zijn in het onderzoek. Ook Humo schrijft ondertussen dat het onderzoek van Club enkel betrekking heeft op transfers, niet op matchfixing.

Ivan Leko

Ivan Leko verscheen deze ochtend niet in het Jan Breydelstadion, want de trainer werd ‘s ochtends aan zijn woning in Zoersel door de politie opgepikt voor verhoor. Over de aard van dat verhoor bestaat nog altijd onduidelijkheid, aangezien advocaat Walter Van Steenbrugge pas rond 14u arriveerde om de Kroaat bij te staan. Eerder op de dag werd wel gemeld dat Leko niet in verdenking wordt gesteld, maar Van Steenbrugge verklaarde aan Radio 1 dat hij niet weet of Leko getuige dan wel verdachte is.

Wellicht wordt Leko gehoord omwille van zijn relatie met Dejan Veljkovic. De Servische makelaar loodste Leko in 2009 van Germinal Beerschot naar Lokeren en bezorgde hem in 2014 ook zijn eerste job als trainer, bij OH Leuven, weet VTM Nieuws. Pas als het verhoor afgerond is, zal er wellicht definitief duidelijkheid komen.

Laatste Nieuws

Grijpt Club Brugge naast transferdoelwit? “Hij wil in Italië spelen”

Adolfo Gaich wordt al een tijdje nadrukkelijk in verband gebracht met Club Brugge. De Argentijnse aanvaller zou echter liever naar Italië verkassen...

‘Belgische topper van KV Mechelen in het vizier bij Club Brugge’

Er is heel wat interesse van zowel clubs uit binnen- als buitenland voor een talent van KV Mechelen. Aster...

Eduard Sobol blijft tot 2021!

Er viel deze zaterdagnamiddag goed nieuws te bespeuren in het Jan Breydelstadion: Eduard Sobol zal ook volgend seizoen de blauw-zwarte kleuren blijven...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

‘Belgische topper van KV Mechelen in het vizier bij Club Brugge’

Er is heel wat interesse van zowel clubs uit binnen- als buitenland voor een talent van KV Mechelen. Aster...

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

“Fake nieuws over nieuwe stadion van Club Brugge”

Er wordt volgens Club Brugge fake nieuws verspreid over het nieuwe stadion van blauwzwart. Dat zou gebeuren via de...

‘Doelman wellicht nog een jaartje langer weg van blauwzwart’

Blauwzwart leende doelman Guillaume Hubert uit aan Cercle Brugge en zal dat wellicht ook volgend seizoen doen. Cercle Brugge...

Grijpt Club Brugge naast transferdoelwit? “Hij wil in Italië spelen”

Adolfo Gaich wordt al een tijdje nadrukkelijk in verband gebracht met Club Brugge. De Argentijnse aanvaller zou echter liever naar Italië verkassen...