Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Niemand dacht dat Mechele zou doorgroeien naar het eerste elftal”

Brandon Mechele (KSV Oudenaarde - Club Brugge)

Brandon Mechele beleefde onlangs misschien wel de mooiste week uit zijn carrière, want hij mocht voor de eerste keer aansluiten bij de Rode Duivels. Maar weinigen hadden verwacht dat de 25-jarige verdediger daar ooit zou raken, want zelfs bij Club werd er altijd aan hem getwijfeld.

“Ik moest serieus zeuren en discussiëren bij Club Brugge om hem zijn eerste contract te geven”, onthult Philippe Clement, de man die hem als assistent-coach bij de A-kern lanceerde, in Sport/Voetbalmagazine. “Want niemand was ervan overtuigd dat hij zou kunnen doorgroeien naar het eerste elftal. Hijzelf dacht bij de beloften trouwens zelf ook niet dat hij ooit zou kunnen doorbreken.”

Maar Mechele wist zelf alle vooroordelen te overwinnen. “Elke dag weer probeert hij het beste uit zichzelf te halen en hij werkt harder dan eender wie, ook in de vakanties. Er zijn periodes geweest dat we hem tegen zichzelf moesten beschermen, omdat hij te veel deed en er ook te veel over nadacht en er zo onderdoor zou gaan. Hij is een perfectionist en als er iets niet lukt, kan hij heel kwaad zijn op zichzelf en daar dan soms veel te lang mee bezig blijven. Maar in de loop der jaren is dat verbeterd. Het is datzelfde perfectionisme dat ervoor zorgt dat hij heel gefocust bezig is met alles wat hij doet.”

En Mechele mag volgens Clement nog hoger mikken. “Hij is een jongen die zal bijleren tot de laatste dag dat hij voetbalt, omdat hij de innerlijke drive bezit om zich te verbeteren en daar heel bewust mee bezig is. Met de ervaring zal ook zijn rust en zijn vertrouwen nog toenemen. Hij zal dus almaar beter worden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws