Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Horvath reageert na geslaagde comeback: “Enorm lastig”

Ethan Horvath (Club Brugge - Antwerp)

Ethan Horvath (23) vierde dinsdagavond zijn wederoptreden tussen de palen bij Club Brugge. Tegen KV Oostende moest de Amerikaanse doelman zijn geblesseerde concurrent Karlo Letica (21) vervangen. Horvath had weinig werk, maar deed het goed. Zelf blikte hij tevreden terug op zijn match.

“Ik voelde me goed en allesbehalve nerveus”, vertelt Horvath in Het Laatste Nieuws.. “Ik was gewoon blij en opgetogen om weer te mogen spelen. Waar je als voetballer ook actief bent: je traint elke dag, maar de echte ‘fun’ beleef je op het veld.”

“Met de komst van Karlo wist ik dat het lastig zou worden, maar ik bleef geduldig”, gaat Horvath verder. “Meer kan je ook niet doen. Mijn periodes bij de nationale ploeg hebben me geholpen. Telkens kon ik er mijn hoofd leegmaken om nadien vol goeie moed terug te keren bij Club.”

De kans is groot dat Horvath ook komend weekend in en tegen Genk keept. “Dat moeten we zien, maar ik zal er in ieder geval staan als ik mag spelen. Kijk, het voorbije jaar was heel bewogen en leerrijk. Mentaal was het enorm lastig, maar op dat vlak ben ik nu veel sterker geworden.”

“Ik heb op en naast het veld stappen gezet”

“Op en naast het veld heb ik stappen gezet – overall ben ik beter geworden. Vandaag onthou ik vooral het positieve van die moeilijke periode: dat ik uiteindelijk toch nog mijn steentje heb bijgedragen in hetgeen de ploeg bereikt heeft (Horvath speelde de laatste drie play-offwedstrijden, nvdr.).”

“Dat het leven van een doelman hard is? (lacht) Op het middenveld zijn er vier plaatsen, in doel slechts eentje. Je moet gewoon in jezelf en in je kunnen geloven”, besluit onze doelman.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws