Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Geen speeldag in 1B: Affaire Vertenten straalt af op scheidsrechterskorps

Bart Vertenten (scheidsrechter)

Na alle heisa in het Belgische voetbal besliste de Pro League om de geplande speeldag voor dit weekend in 1B of de Proximus League af te gelasten. 

“In overleg met de kalendermanager en met totaal akkoord van de KBVB beslist de Pro League om speeldag 10 van de Proximus League uit te stellen. De aangepaste kalender zal zodra mogelijk meegedeeld worden. Intussen hopen we de rust te laten terugkeren”, aldus kalendermanager Nils Van Branteghem aan Belga.

In de lagere reeksen wordt wel gevoetbald. Ook daar zullen scheidsrechters mogelijk het middelpunt van spot zijn ten gevolge van de affaire rond hun collega’s Delferière en Vertenten. Het Bureau Arbitrage roept hen op sereen en waakzaam te blijven.

Supporters van het geviseerde KV Mechelen planden ook acties tijdens de uitwedstrijd in Tubeke zondag. De Pro League heeft daarom beslist geen wedstrijden in 1B te organiseren dit weekend. Bovendien kunnen alle scheidsrechters die in het profvoetbal fluiten volgens HLN dinsdag terecht bij psycholoog Jef Brouwers voor bijstand.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws