Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Dit is de reden waarom Leko in de cel zat

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Ivan Leko zat één nacht in de cel in verband met het grootschalig onderzoek naar illegale praktijken binnen de Belgische voetbalwereld. De exacte reden is nooit vrijgegeven, maar Het Nieuwsblad komt met een uitleg.

Dejan Veljkovic zou in 2015 enkele verdachte stortingen hebben gedaan. Veljkovic was toen makelaar van Leko. Het gerecht wil weten waarom de Kroaat die bedragen heeft ontvangen. Verschillende sommen geld werden op de rekening van Leko gestort vanuit de Cypriotische rekening van Veljkovic.

Leko zelf zegt dat het om een achterstallig loon ging van zijn periode als coach bij Oud-Heverlee Leuven. OHL zou eerst het geld naar zijn makelaar hebben gestort en vervolgens heeft hij het geld naar Leko doorgestuurd. “Maar van witwas is er in elk geval geen sprake. Het gaat hoogstens om een fiscale discussie”, laat advocaat Walter Van Steenbrugge weten.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws