Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Degryse zag twee uitblinkers bij Club Brugge: “Ze staken er bovenuit”

Marc Degryse (analist)

Club Brugge presenteerde zich woensdagavond andermaal op een positieve manier op het Europese toneel. In zijn derde Champions Leaguewedstrijd van het seizoen speelde blauw-zwart 1-1 gelijk tegen AS Monaco. Analist Marc Degryse zag twee grote uitblinkers bij Club: Hans Vanaken en Wesley Moraes.

“Als Club gevaarlijk was, kwam dat gevaar er altijd langs Vanaken”, steekt Degryse van wal in Het Laatste Nieuws. “Hij zorgde voor het keerpunt met een assist op het doelpunt van Wesley, waarmee er geloof in de ploeg kwam. Vanaken lag ook aan de basis van een grote kans voor Vormer na de rust. Dat was de beste aanval van Club, Vanaken had daarbij het overzicht om de bal met de hak klaar te leggen.”

“Vanaken kende ook wat mindere momenten, onder meer bij een vrije trap vanaf links in de tweede helft”, benadrukt Degryse. “Die vrije trap waaide zomaar over, dat moest beter. Het eerste halfuur was hij ook slordig, toen deelde hij mee in de malaise. Maar als het geloof in de groep komt, gebeurt dat via Vanaken. Zijn pass op Vormer had een tweede assist moeten zijn.”

“Meer creativiteit en vista én goede Vormer nodig”

Volgens Degryse ontbreekt het dit Club hier en daar aan creativiteit. “Er zouden wat meer mensen met Vanaken zijn creativiteit en vista in de ploeg moeten komen om een overwinning af te dwingen op dit niveau. In de Champions League is meer klasse nodig om de drie punten thuis te houden.”

“We moeten hopen dat Vormer weer in de vorm van vorig jaar komt om mee voor een keerpunt te zorgen. Hopelijk over twee weken al, zodat Club in Monaco zijn eerste zege sinds lang in de Champions League kan boeken. Vanaken en Wesley staken er bovenuit, in Monaco moeten méér spelers naar dat niveau”, besluit Degryse.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws