Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge laat pijnlijke punten liggen in Sint-Truiden

Club Brugge is er zaterdagavond opnieuw niet in geslaagd om te winnen. Op het veld van Sint-Truiden slikte het twee vermijdbare tegendoelpunten, waardoor het vrede moest nemen met een 2-2-gelijkspel. Het is al de vijfde match zonder overwinning op rij voor Blauw-Zwart.

Op het kunstgrasveld van Stayen is het sowieso al aanpassen en doordat de mat er ook nog eens erbarmelijk bij lag, werd het voetballen voor Club nog wat moeilijker. Dat was er ook aan te zien in de beginfase, toen het vooral STVV was dat gevaarlijk prikte. Kamada deelde een grote waarschuwing uit met een bal tegen de paal, maar Club had niet geluisterd. Een minuut later trof de Japanner dan wél raak, al was dat met veel hulp van Karlo Letica. Die liet het schot zomaar glippen. 1-0, Club moest achtervolgen.

Dat deed het uiteindelijk wel met verve, want nog voor rust keerde het de situatie helemaal om. Na tussenkomst van de VAR kreeg Club een penalty voor een overtreding van Steppe op Wesley, Vanaken zette die feilloos om. Kort daarna trof Schrijvers de lat, maar ook voor hem bleek het uitstel en geen afstel. Op een goede voorzet van Vanaken kopte hij de 1-2 binnen, meteen de ruststand.

In de tweede helft was het echter opnieuw STVV dat het initiatief nam en enkel kansjes wist te creëren. Twaalf minuten voor tijd kwam het ook langszij, al was dat weer met véél geluk. Poulain probeerde een voorzet weg te trappen, maar knalde de bal tegen Rits aan en zo hobbelde het leer uiteindelijk pardoes in het Brugse doel. Het mocht dus ook niet zijn voor Club, zeker nadat enkele minuten later nog eens een vrijschop van Vormer op de lat uiteenspatte. Club blijft zo op de tweede plaats in het klassement hangen en kan leider KRC Genk zondag zien uitlopen tot vijf punten als de Limburgers de topper tegen Standard winnen.

Scoreverloop

18′ Kamada (1-0), 31′ Vanaken (1-1, strafschop), 41′ Schrijvers (1-2), 78′ Rits (2-2, own-goal)

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws