Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Waarom Club de concurrentie verpletterd: “Dat geven ze bij de rivalen ook toe”

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Vorig seizoen was Club Brugge al van begin tot einde leider in de Jupiler Pro League en dit seizoen lijkt Blauw-Zwart op weg om dat kunststukje nog eens te herhalen. Het is na acht speeldagen alweer leider en pakte maar liefst 22 op 24. Het geheim achter het succes is simpel.

“Dit Club is de voorbije jaren nooit een puinhoop geweest. Elke mercato weer werd gericht ingekocht. Goed gescout ook”, stelt Het Laatste Nieuws vast. De scouting krijgt dus een flinke pluim op de hoed.

“Van het dozijn spelers die via AS Trencin naar de Jupiler Pro League verhuisden, is Wesley met voorsprong de beste aankoop. Izquierdo werd op zijn beurt in Colombia ontdekt, Vormer zelfs op de bank van Feyenoord – twee Gouden Schoenen, il faut le faire. En wat dan gezegd van Anthony Limbombe en zijn al even veelbelovende opvolger Danjuma? Allebei weggeplukt uit de Nederlandse tweede klasse, bij NEC. Da’s hooguit drie uur rijden…”

“Bestuursleden van hun concurrenten zijn niet te beroerd om het toe te geven: dit Club is bijzonder goed gestructureerd. Met korte lijnen, een omvangrijk netwerk, spitsvondige scouts en een pak opties op de verschillende verlanglijstjes – alleen dat van de doelmannen was na Ryan meermaals slordig ingevuld. Het maakt dat de jongens van Ivan Leko tegenwoordig op een andere snelheid door onze competitie razen. Alleen Genk kan ietwat gelijke tred houden.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws