Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Voormalige aanwinst Dortmund beleeft zelf sprookje in Europa League

Club speelt morgenavond in de Champions League thuis tegen Dortmund. Blauw-zwart verkocht in 2011 Ivan Perisic aan Dortmund, maar twee jaar eerder in 2009 trok het zelf een speler van de Borussen aan. 

Het gaat om Marc-André Kruska. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat zijn transfer geen schot in de roos was. De middenvelder kwam begin januari voor 750.000 euro over, maar vertrok in de zomer alweer naar Energie Cottbus. Daar kende hij nog 5 redelijk succesvolle jaren om vervolgens via SC Paderborn en het tweede elftal van Werder Bremen bij F91 Dudelange in Luxemburg te belanden.

Kruska (31) is nog maar 3 maanden aan de slag in Luxemburg, maar heeft zich dat nog geen seconde beklaagd. F91 Dudelange is de eerste club in de Luxemburgse voetbalgeschiedenis die de groepsfase van de Europa League wist te bereiken. Ze schakelden zelfs Legia Warschau en CFR Cluj uit in de voorrondes.

Donderdag starten ze aan hun sprookje in een groep met Olympiakos, Betis en AC Milan. De Italiaanse grootheid is de eerste tegenstander. Om veiligheidsredenen zal de partij niet doorgaan in het stadion van Dudelange, maar wel in het nationale stadion.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws