Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Review Lokeren: ‘VAR 2 keer in nadeel van Club’

Jelle Vossen viert (Club Brugge - KV Mechelen)

Club Brugge won afgelopen vrijdag in de absolute slotfase met 2-1 tegen Lokeren. Jelle Vossen benutte een strafschop in de 97ste minuut. 

De gelijkmaker van Wesley werd na ingrijpen van de VAR afgekeurd. “Het doelpunt van Wesley werd terecht afgekeurd. Deschacht werd niet opzettelijk aangetikt, maar het was een overtreding”, zegt oud-ref Serge Gumienny daarover in Het Belang van Limburg.

Daarna kreeg Club twee beslissingen tegen zich. Openda was vrij op weg naar doel, maar de grensrechter vlagde onterecht voor buitenspel. “Hij had nooit mogen vlaggen, want ook al was het buitenspel, ze moeten bij twijfel de VAR als vangnet gebruiken. Te veel assistenten vlaggen te snel. Ze moeten dat pas doen als ze 200% zeker zijn. Die gewoonte om te wachten zit er nog niet in.”

Ook de penaltyfase in de toegevoegde tijd had nog in het nadeel van Club kunnen uitdraaien. “De strafschop was duidelijk. Ik begrijp niet waarom de VAR nog tussenkwam en de ref liet gaan kijken op het scherm. Gelukkig bleef Dierick bij zijn beslissing”, besluit Gumienny.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws