Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Nieuweling kent moeilijke start bij Club: “Verwacht dat hij doorbreekt”

Supporters van Blauw-Zwart (Club Brugge - KRC Genk)

Siebe Schrijvers kwam afgelopen transferperiode over van KRC Genk. De aanvaller wilde vooral meer minuten maken, maar kent een moeilijke start bij Blauw-Zwart. Stijn Vreven had Schrijvers onder zijn hoede bij Waasland-Beveren.

“Nadat Siebe voor Club tekende, zei hij mij dat er daar echt een plan is om hem te laten spelen, op de plaats van Diaby, ja, en ik geloof niet dat dat na twee maanden al in de prullenmand ligt. Waarom het er nog niet helemaal is uitgekomen, is van buitenaf moeilijk te beoordelen. Maar ik voelde wel dat Siebe karakterieel en mentaal veruit sterk genoeg is om altijd terug te knokken”, vertelt Vreven tegenover Sport/Voetbalmagazine.

De coach verwacht nog steeds op een doorbraak van de aanvaller. “Ik verwacht nog altijd dat hij bij een topclub zal doorbreken. Ik vind hem een allroundspeler met een fantastisch gevoel voor plaatsing: wanneer moet ik diep lopen en wanneer moet ik afhaken, wanneer moet ik over de diepe spits heen gaan en wanneer achter hem blijven? Laat je hem alleen maar blind diep lopen, dan doe je zijn kwaliteiten tekort, vind ik.”

“Als tweede spits staan er bij Brugge achter hem met Vormer en Vanaken jongens die heel comfortabel zijn aan de bal maar die ook uit de bal spelen. Dus daar zou een wisselwerking met hem mogelijk moeten kunnen zijn. Ik denk dat hij gewoon iets meer tijd nodig heeft om zich aan te passen aan en te groeien in een systeem dat toch heel anders is dan dat van Genk en van Waasland-Beveren”, aldus Vreven.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws