Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko mag nieuwe prijs in ontvangst nemen

Ivan Leko (Club Brugge - AZ)

Heel wat analisten uitten hun twijfels bij de aanstelling van Ivan Leko als trainer van Club Brugge een dik jaar geleden, maar de Kroaat heeft die in geen tijd doen verdwijnen. Hij loodste Blauw-Zwart immers meteen naar de titel en deed dat bovendien met mooi, offensief voetbal.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Leko al in de prijzen viel. In mei werd hij op het Gala van de Profvoetballer van het Jaar al uitgeroepen tot Trainer van het Jaar en nu volgt een nieuwe prijs. Ook Voetbalkrant roept Leko immers uit tot Coach van het Jaar.

In de eindafrekening troeft Leko uiteindelijk Ricardo Sa Pinto, Philippe Clement, Laszlo Bölöni en Felice Mazzu af. “Hij leidde Club Brugge naar een nieuwe landstitel en deed dat vooral dankzij een sterke reeks in de reguliere competitie. Zonder play-offs had Club Brugge al eeuwen zekerheid gehad over de titel. Hij zorgde er ook voor dat het doelmannenprobleem bij de Bruggelingen amper punten kostte”, luidt de motivering.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws