Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Komt nieuwe stadion sneller dan verwacht? “Binnen vier jaar moét het er staan”

Jan Breydelstadion

Club Brugge probeert al jaren om een nieuw stadion te bouwen, maar de plannen komen maar niet van de grond. Tot grote frustratie van Bart Verhaeghe en heel wat supporters, maar ook Renaat Landuyt, burgemeester van Brugge, zit zeer verveeld met de gang van zaken.

Momenteel wordt het dossier vooral gedwarsboomd door klachten van Paul Gheysens, grote baas van Ghelamco en Antwerp, en Joris Ide, één van de belangrijkste investeerders bij Anderlecht. “Meneer Gheysens beweert dat het project het publiek belang niet dient. Zijn economische activiteiten en meer mensen aan het werk krijgen géén publiek belang, dan? Club Brugge is een bedrijf met meer dan 50 werknemers – schenkt dat géén meerwaarde? En is Club Brugge maatschappelijk belangrijk? ‘t Zal wel zijn! De helft van Vlaanderen komt hier naar het voetbal kijken”, haalt Landuyt uit in Het Laatste Nieuws.

“We stellen vast dat zij wat ze andere actiegroepen verwijten, nu zélf aan het doen zijn (Gheysens klaagde bij het Eurostadion-fiasco over de inmenging van buurtcomités, red.). Ondernemers zijn, net als politici, ook maar mensen. En mensen maken soms ruzie. Het blijft alleen jammer dat onze hele streek gechanteerd wordt.”

Desondanks blijft Landuyt optimistisch. “Binnen vier jaar moét dat stadion er staan. Als het meezit zelfs sneller. Maar het zou ook kunnen dat de Raad van State een detail vindt in het dossier waarop het hele plan kantelt. Het zou gruwelijk zijn, maar het kan.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws