Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Ex-speler haalt uit naar Club Brugge: “Wat ze mij hebben aangedaan…”

Philippe Clement (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge heeft in de loop der jaren heel wat jonge talenten opgeleid die uiteindelijk in eerste klasse doorbraken, al deden ze dat lang niet allemaal bij Club zelf. Sommigen legden een hele weg af, zoals bijvoorbeeld Jordan Botaka.

De Nederlands-Congolese flankaanvaller belandde via Belenenses, Excelsior, Leeds United en Charlton bij STVV, waar hij sinds dit seizoen aanvoerder is. Zijn vertrek bij Club heeft hij echter nooit helemaal verteerd. “De club zal naar mij wijzen en ik zal het tegendeel beweren. De waarheid zal ergens in het midden liggen. Er was eerst en vooral de zware concurrentie. Op mijn positie had je Thomas Meunier, Nabil Dirar en Maxime Lestienne. Maar wat ze mij bij Club Brugge hebben aangedaan…”, vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine.

“Voor alle duidelijkheid: Philippe Clement, mijn trainer bij de belofte destijds, heeft er niets mee te maken. Maar minstens twee mensen die er nog steeds werken hebben gezegd dat het nooit iets ging worden met mij. Ik was net goed genoeg voor derde of vierde klasse, ik verdiende te veel geld en zou beter werk gaan zoeken. Ze hebben het niet in mijn gezicht gezegd, maar ik heb het zwart op wit gezien. Ik heb de berichten en mails gelezen, de telefoongesprekken gehoord.”

“Het ongelijk van Club Brugge bewijzen, was een bron van motivatie. Een soort drive. Nu ben ik dat stadium voorbij. Het zou mij alleen maar afremmen. Wie heeft er uiteindelijk gelijk gekregen? En wat klopt er van de voorspellingen die ze op Club Brugge over mij hadden gemaakt? Niets! Ik heb in de Eredivisie en in de Championship gespeeld, met Congo was ik aanwezig op de Afrika Cup en nu speel ik in eerste klasse. Bon, ik wil mijn periode bij Club niet helemaal afbreken. Ik heb er leuke mensen ontmoet en ik ben niet vergeten dat vertegenwoordigers van de club aanwezig waren op de begrafenis van mijn vader.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws