Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Derby-anekdotes: “Cercle-fans waren daar niet over te spreken”

Sfeer bij Club Brugge op de laatste training voor de match tegen Genk

Georges Leekens en Henk Houwaart stonden in het verleden onder contract bij zowel Club Brugge als Cercle Brugge. Het duo komt in de Krant van West-Vlaanderen met een aantal leuke derby-anekdotes.

Derby uit 1972

Georges: “Ik herinner me een derby uit 1972. Wij gingen in outfit – met Henk op kop – te voet naar het stadion van de grote rivaal. Bij wijze van grap mochten we van scheidsrechter Vital Loraux met onze scherpe studs eerst niet spelen.”

“Hij wist immers dat we slechts één paar schoenen mee hadden en wilde al lachend eens tonen wie de baas was. Later heeft hij dat goedgemaakt door twee penalty’s in ons voordeel te fluiten. (lacht) De Cerclesupporters waren daar niet over te spreken.”

0-5

Henk: “We wonnen met 0-5. Ik scoorde twee keer en lokte een penalty uit. Dat soort anekdotes houden de mythe rond de Brugse derby levendig. Destijds moesten we wéken op voorhand al op reportage om op de clash vooruit te blikken. Ook onder de mensen, in de winkel, op straat… was dat weken hét gespreksonderwerp.”

Beste derby’s

Henk: “De eerder vernoemde dubbele 3-1-zege tegen Club in 1992-1993. Maar ook de 5-5 van het seizoen daarvoor. Ik was trainer van Cercle en stond tegenover het Club van Hugo Broos. Josip Weber,Kurt Soenens, Branko Karacic, Marc De Buyser en Alain De Nil zorgden voor de thuisdoelpunten. Foeke Booy (2), Luc Beyens (2) en Marc Schaessens scoorden voor blauw-zwart. Een van de meest memorabele.”

Georges: “Een jaar eerder maakte ik als trainer van Club de grootste derbyzege ooit mee. Bij 5-0, met drie goals van Frank Farina, vond ik het welletjes en haalde ik onder meer de Caje naar de kant. De invallers deden er echter nog een schepje bovenop en zo werd het 10-0. ‘Allé jongens, ik had toch gevraagd om het wat rustiger aan te doen?’ was het enige wat ik in de kleedkamer kon zeggen.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws