Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

De Coninck: “Hij is de beste transfer van Club Brugge”

Wim De Coninck (analist)

De voorbije dagen vielen de analisten elkaar over de voeten om de prestaties van Club Brugge de hemel in te prijzen nadat Blauw-Zwart vorig weekend AA Gent met 0-4 van het veld veegde. De meeste lof ging logischerwijs naar hattrickheld Wesley Moraes.

Ook Wim De Coninck kan in Sport/Voetbalmagazine niet om de Braziliaan heen. “Als targetman de beste spits in België. Desnoods als eenmansvoorhoede doet hij defensies pijn met zijn fysiek vermogen, werkkracht en onverzettelijkheid. Als hij nu ook nog de killer wordt, zoals op Gent, met een loepzuivere hattrick, dan is hij de beste transfer van Club, want hij is gebleven ondanks interesse uit het buitenland”, oordeelt hij.

“Hij wordt nog beter in een ploeg waar automatismen niet geneutraliseerd kunnen worden door de tegenstander. Als je hem één keer ziet, denk je: hij heeft veel goeie dingen, maar soms ook momenten waarbij je denkt: dat is te weinig. Dat gaat hij blijven hebben, omdat hij zoveel uitzakt en zich zeer veel laat betrekken in het spel. Hij gaat ook veel voor de moeilijke oplossing. Maar als je tien keer komt kijken, ga je anders denken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws