Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Dat hij niet kon doorbreken bij Club, lag aan hemzelf”

Tifo RFCB (Club Brugge - KRC Genk)

Birger Verstraete is één van de debutanten bij de Rode Duivels. De middenvelder van KAA Gent is in bloedvorm bij de Buffalo’s. Bij Club Brugge kon Verstraete zich echter nooit doorzetten.

En dat lag vooral aan hemzelf, zo onthult stiefvader Gino Vynck. “Dat hij bij Club Brugge niet wist door te breken, ligt aan Club, maar vooral aan hemzelf. Hij had veel aan Philippe ­Clement bij de beloften, maar toen die assistent-trainer werd, kon hij er ook iets minder aandacht aan schenken. Maar hij was ook pas 17,5 jaar oud toen hij zijn eerste contract kreeg”, laat Vynck weten aan het Nieuwsblad.

Het succes werd Verstraete op momenten te veel. “Ineens kreeg hij te veel. Een Mercedes terwijl hij nog maar een voorlopig rijbewijs had, geld op zijn spaarrekening, zijn gewone gsm werd plots een smartphone. Ik herinner me nog wat Bart Verhaeghe hem zei toen hij een profcontract kreeg: Er is de juiste voeding, een krachthonk, een liniecoach, een mental coach: wij bieden dat aan. Gebruik het. We rekenen op jouw zelfdiscipline. Maar dat deed hij niet genoeg. In de ­fitness vond je hem niet.”

Zijn gedrag liet ook soms te wensen over. “Niet dat hij crapulenstreken uithaalde, maar zijn gedrag kon beter. Hij trok op met de verkeerde mannen, jongens die ik niet bij naam wil noemen en die nu niet meer bij Club Brugge spelen. En Michel Preud’homme, opvolger van Garrido, die is gevoelig voor spelers met ­vedetteallures”, aldus stiefvader Vynck.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws