Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Coucke: “Staat pakt te veel geld af van werkende mensen”

Marc Coucke (KV Oostende)

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke heeft een paar opmerkelijke uitspraken gedaan tijdens een interview met het zakenblad Trends

“Als ik mijn bedrijven zou besturen zoals sommigen het land besturen, dan zouden we failliet gaan. Het probleem is dat de staat veel te veel geld afpakt van de werkende mensen. Ik begrijp dat de mensen dan klagen als ik twee nieuwe golfclubs koop. Maar ik werk ook hard.”

Coucke heeft sinds zijn komst bij Anderlecht een grote schoonmaak gehouden in het vorige beleid. Zo goed als alle naaste medewerkers van oud-voorzitter Roger Vanden Stock zijn aan de kant geschoven. Hij speelt zelfs met het idee om de naam van het Constant Vanden Stockstadion te verkopen aan een sponsor om meer geld in kas te brengen.

“Ik vind dat we binnen de twee jaar een systeem moeten vinden waardoor iedereen die maandelijks minder dan 2.000 euro netto verdient, elke maand 500 euro meer krijgt. Ik heb het over gehandicapten, gepensioneerden en werklozen, maar ook over de mensen die werken en weinig verdienen.”

“Het geld moet ergens anders vandaan komen en dus vind ik dat we, bijvoorbeeld, de Senaat moeten afschaffen. Die kost 100 miljoen per jaar en ik begrijp niet waarom die instelling nog bestaat.”

“Als ik zie wat een werknemer me kost, dan denk ik hij netto 300 tot 500 euro extra moet kunnen overhouden zonder dat het mij iets kost. Dat is geen kritiek op de huidige regering, dat is al vijftig jaar zo.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws