Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club Brugge kan op het nippertje gênante forfaitnederlaag in de beker vermijden

Club-spelers peppen elkaar op (Club Brugge - KRC Genk)

Vanavond begint Club Brugge aan zijn avontuur in de Croky Cup met een uitwedstrijd tegen KMSK Deinze. Het had niet veel gescheeld of Club zou ongeacht de uitslag van die partij uitgeschakeld zijn wegens een administratieve blunder.

Normaal gezien zou Clinton Mata vanavond zijn wederoptreden maken na blessureleed, maar Het Nieuwsblad ontdekte dat de rechtsachter geschorst is. Hij pakte vorig seizoen met KRC Genk in de bekerfinale zijn tweede gele kaart van de campagne en dat betekent dat hij zijn straf nog moet uitzitten.

Dat hadden ze bij Club over het hoofd gezien, doordat hij op het digitale wedstrijdformulier als ‘beschikbaar’ aangeduid stond. Ruud Vormer, die om dezelfde reden geschorst is, stond wel als geschorst gemarkeerd. Club ontsnapt zo aan een drama, want als Mata gespeeld had, zou dat automatisch een forfaitnederlaag betekend hebben. Hij wordt in de wedstrijdselectie vervangen door Thibault Vlietinck.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws