Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

“Club Brugge is inderdaad een machine”

Vormer - Vanaken (Club Brugge - KRC Genk)

Club Brugge begint vanavond aan zijn campagne in de Croky Cup met een uitwedstrijd tegen KMSK Deinze, dat in de eerste amateurliga uitkomt. Bij de Oost-Vlamingen spelen ook een aantal oude bekenden van Blauw-Zwart. Gauthier Libbrecht, Victor Vankerkhoven en Lennert De Smul genoten allen hun jeudopleiding bij Club.

Die laatste schopte het in het seizoen 2015/16 ook even tot de A-kern. “Deels door blessures ben ik er nooit helemaal doorgebroken, nu ben ik blij met het vertrouwen dat Deinze in mij stelde”, zegt De Smul daarover aan Voetbalkrant.

Eén van zijn ex-ploegmaats is wel een doorbraak aan het forceren. “Ik heb in de jeugd van Club Brugge nog samengespeeld met Thibault Vlietinck, op training stond ik altijd tegen hem. Hij was toen nog erg jong, maar zijn motor is al flink gegroeid. Het verbaasde me wel dat hij na zes maanden blessureleed zo snel zijn streng trekt bij de A-ploeg van Club. Tegen Dortmund was hij goed, in Gent trok hij die lijn knap door.”

Machine

Op een stunt lijkt De Smul niet al te veel te hopen. “We willen de top-4 halen en de bijhorende play-offs in Eerste Amateur. De beker is dus een leuk extraatje, al weet je in een wedstrijd natuurlijk nooit. Maar zoals Club Brugge nu speelt … Het is inderdaad een machine. Voor mij zal het in ieder geval extra speciaal zijn, want ik heb toch een tiental jaren voor Club Brugge gespeeld.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws