Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Alsnog een schorsing voor Wesley?

Wesley houdt Scholz af (Club Brugge - Standard)

Wesley Moraes van Club Brugge en Mehdi Carcela van Standard riskeren alsnog een schorsing. Beide spelers werden vrijgesproken dankzij een ‘procedurefout’, maar kunnen zich nu toch nog aan een sanctie verwachten.

Verschillende spelers waaronder Wesley en Carcela werden vrijgesproken door de Geschillencommissie Hoger Beroep in verband met verwarring rond de beruchte ‘indicatieve tabel’. Maar sindsdien oordeelde de Geschillencommissie al twee keer dat de tabel wél van toepassing is.

“Die commissie wordt telkens samengesteld uit drie leden, maar die verschillen wel eens. Andere leden betekent ook van een andere interpretatie van de reglementen. Omdat het bondsparket de vrijspraak van Wesley en co. een brug te ver vond, gaat het in evocatie. In evocatie wordt gekeken naar procedurefouten. In dit geval: de discussie of die bewuste tabel mocht worden gebruikt of niet”, zo meldt Het Nieuwsblad.

“Indien evocatie het bondsparket volgt, moeten de vier zaken opnieuw voor de Geschillencommissie gepleit worden en zal het bondsparket aanhalen dat er andere reglementen van toepassing zijn die moeten vermijden dat spelers straffeloos rood kunnen pakken. Kortom, Wesley riskeert nog vier (van de zes) speeldagen schorsing te moeten uitzitten, Carcela slechts twee. Voor Ocansey werden vier speeldagen geëist.”

Marc Coucke tweette na de straf van Ognjen Vranjes: “Hopelijk evocatie van het parket tegen de vier vrijspraken, zodat elkeen een correct vonnis krijgt.” Coucke is ook voorzitter van de Pro League dus de tweet zorgde voor wat commotie binnen de voetbalbond. Dinsdag staat de indicatieve tabel op het programma van de Pro League. Na dinsdag zou er geen discussie meer mogen zijn over de rechtsgeldigheid ervan.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws