Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Advocaat doet zijn boekje open over schorsingskwestie

Wesley Moraes blessure (Club Brugge - Standard)

De afgelopen weken was er heel wat commotie over de schorsingskwestie Carcela en Wesley. De beruchte indicatieve tabel werd onder de loep genomen.

Dat leidde tot de vrijspraak van onder andere Mehdi Carcela en Wesley Moraes. Clubadvocaat van Standard Pierre Locht was verantwoordelijk voor alle commotie. “Ik kan begrijpen dat mensen het jammer vinden dat die spelers niet geschorst werden. Er zijn echter regels en die moeten gevolgd worden. Sinon…”, laat hij weten tegenover Het Laatste Nieuws.

“Bekijk het zo. Als een scheidsrechter zich in een cruciale fase vergist, is dat spijtig. Dan wordt de competitie volgens sommigen ‘vervalst’. Hetzelfde met de vrijspraak van Carcela en Wesley. Dat ‘vervalst’ de competitie misschien ook een beetje, ja. Maar er is nu eenmaal een fout gebeurd binnen de Pro League.”

“Ik heb gevraagd of er bewijzen waren van de goedkeuring van de indicatieve tabel, niemand kon me die bezorgen. Ik vind de vrijspraak van die spelers trouwens een goede zaak. Het betekent dat de Geschillencommissie Hoger Beroep volledig onafhankelijk is en dat we allemaal het reglement moeten respecteren”, aldus Locht.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws