Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verbist en Gumienny lijnrecht tegenover elkaar over strafschopfase Club-RSCA

Benoit Poulain (Westkapelle - Club Brugge)

In Anderlecht voelen ze zich nog altijd benadeeld omdat ze geen strafschop kregen afgelopen zondag na een fout van Poulain op Amuzu. Na tussenkomst van de VAR werd de bal buiten de zestien gelegd en niet op de stip, zoals oorspronkelijk aangegeven door ref Vertenten. 

“Uit beelden blijkt dat de VAR correct tussengekomen is bij de strafschopfase met Benoît Poulain en Francis Amuzu. Fout gebeurde net buiten het strafschopgebied dus is de omzetting van strafschop naar directe vrije schop een juiste beslissing”, aldus scheidsrechtersbaas Johan Verbist op de officiële website van de Jupiler Pro League.

“Het laatste contact door Poulain op Amuzu werd nog gemaakt in de backlijn en dat is wat telt. De hiel van Poulain stond op de lijn en die lijn telt mee. Dus had de bal wel degelijk op de stip gemoeten”, zei oud-ref Serge Gumienny daar nochtans eerder over in Het Belang van Limburg.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws