Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vandenbempt oordeelt over kansen in CL: “Als Club zijn beste niveau haalt, is er iets mogelijk”

Peter Vandenbempt (analist) (3)

Na de loting voor de Champions League waren de meningen ietwat verdeeld. Met Atletico Madrid, Borussia Dortmund en AS Monaco kreeg Club zeker een aantrekkelijkere groep dan twee jaar geleden, maar anderzijds vonden sommigen het jammer dat Club ogenschijnlijk kansloos is in een poule zonder échte topclubs.

Maar met die visie is Peter Vandenbempt het niet eens. “Slecht is het niet, maar het wordt toch een hele opgave. Twee jaar geleden zei ik, ook wat in de flow van de prestaties van Gent een jaar eerder, dat een goed Club Brugge ook voor de 1/8e finales moest kunnen gaan in zijn groep met Leicester, Porto en Kopenhagen. Die voorspelling is met hun 0 op 18 niet helemaal uitgekomen. Op papier heeft Club nu een zwaardere loting, maar dat kan misschien geen kwaad”, stelt de commentator bij Sporza.

Atletico Madrid is volgens Vandenbempt te sterk, maar thuis tegen Dortmund en zeker tegen Monaco kan Club volgens hem punten pakken. “De conclusie is dat er zwaardere groepen mogelijk waren voor Club Brugge. Atletico is Europese top, Dortmund is aan een inhaalbeweging bezig en het Franse voetbal staat toch nog altijd een stapje hoger dan het Belgische. Maar ik herhaal toch wat ik 2 jaar geleden heb gezegd: als Club Brugge zijn beste niveau haalt, is er wat mogelijk.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws