Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club verdient dit bedrag aan uitschakeling Standard, maar zakt naar pot 4

Michel Preud'homme boos

Standard maakte gisterenavond geen schijn van kans in de terugwedstrijd tegen Ajax en verloor met 3-0 in de Johan Cruijff Arena. Dankzij de bekerwinst vorig seizoen zijn de Luikenaars rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. 

Ook al is het spijtig dat België geen 2 vertegenwoordigers heeft in de Champions League, de uitschakeling is wel een financiële opsteker voor Club Brugge. De Belgische tv-pot van de Champions League die ongeveer 4 miljoen euro bedraagt, hoeft nu niet gedeeld te worden met Standard. Blauw-zwart strijkt het hele bedrag op en krijgt dus 2 miljoen euro extra.

Club was sowieso al zeker van 20,54 miljoen euro startgeld en met het tv-geld erbij komt dit dus neer op een mooi bedrag van bijna 25 miljoen euro, zelfs zonder dat er één minuut gespeeld is. In de groepsfase valt ook nog geld te verdienen: 2,7 miljoen euro per zege en 900.000 euro voor een gelijkspel.

Het staat wel vast dat Club in pot 4 zal belanden bij de loting. De helft van de overgebleven teams in de laatste voorronde van de CL heeft een hogere coëfficiënt dan Club. Daarvan spelen 4 teams zelfs tegen elkaar zodat Blauw-zwart zeker zal zakken van pot 3 naar pot 4. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws