Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Bizarre transfer Club-doelwit bewijst dat spelers handelswaar zijn

Het eerste doelpunt van José Izquierdo bij Brighton & Hove Albion

Zakenmannen met veel geld domineren de internationale voetbalwereld. Dat bewijst de opvallende uitleenbeurt van een absoluut toptalent aan Union uit de Belgische Proximus League of 1B. 

Tercy Pau is Zuid-Afrikaans international, won 2x de Zuid-Afrikaanse landstitel, 1x de Afrikaanse Champions League en werd verkozen tot Zuid-Afrikaans voetballer van het Jaar. Tal van Europese clubs hadden de aanvaller op hun lijstje staan, van Club Brugge tot Ajax, teams uit de Premier League, Bundesliga, Serie A en Primera Division.

De Zuid-Afrikaan koos uiteindelijk voor Brighton in de Premier League, de club van Mat Ryan en José Izquierdo. Brighton is in handen van de Engelse zakenman Tony Bloom en datzelfde geldt voor Union in 1B. De Engelse club leent Pau uit aan Union en verplicht hem één seizoen in de Belgische tweede klasse uit te komen.

We kunnen ons moeilijk voorstellen dat de talentvolle international staat te springen om deze overgang, want tal van andere clubs stonden in de rij om hem op huurbasis van Brighton te verwelkomen. Het bewijst nog maar eens dat spelers hun carrière zelf niet kunnen plannen. De Brusselse club behoort in 1B zelfs niet tot de potentiële promotiekandidaten.

 

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws