Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Mannaert lanceert revolutionaire ideeën voor transferperiode en scheidsrechters

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Bij Club Brugge zat men de voorbije dagen behoorlijk verveeld met de situatie rond Anthony Limbombe, Abdoulay Diaby en Lior Refaelov. Het trio zit met een transfer in het hoofd en daardoor kon Ivan Leko geen beroep doen op hen tegen Standard en Eupen.

Om dat soort situaties tegen te gaan, wil Vincent Mannaert een flinke mouw passen aan de transferperiodes. “De zomertransferperiode zou moeten eindigden rond de competitiestart, 31 juli bijvoorbeeld. Dat zou een einde maken aan heel wat toestanden waarmee we geconfronteerd worden, zoals overvolle kernen met spelers die nog geen bestemming hebben”, stelt hij in Het Nieuwsblad.

En ook de wintermercato moet op de schop. “We willen de wintertransferperiode beperken tot één week waarin clubs enkel vervangers kunnen zoeken voor langdurig geblesseerden. Dat moeten spelers zijn die tot de spelerslijst van 25 behoren die de clubs aan het begin van het seizoen moeten voorleggen en van wie medisch is aangetoond dat ze minstens vier weken out zijn.”

Scheidsrechters

Revolutionaire voorstellen dus, en ook voor de scheidsrechters heeft Mannaert nog iets in gedachten. “We willen ex-voetballers of -trainers die op hoog niveau hebben gewerkt de kans geven om scheidsrechterskorps te versterken. Daarom willen we een versnelde scheidsrechterscursus voor wie vijf jaar een jeugdopleiding heeft gehad in het betaald voetbal of vijf jaar speler of coach is geweest in 1A of 1B, eventueel uitbreidbaar naar de 1ste of de 2de amateurliga. Ik geloof dat zij een meerwaarde kunnen zijn. Nu moeten ze ook via een lang traject uit de jeugd- of lagere reeksen omhoog klimmen. Dat is in de praktijk soms moeilijk of onmogelijk.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws