Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Leko heeft opmerkelijke visie over titelstrijd: “Zij zijn favoriet”

Ivan Leko geeft instructies (Club Brugge - AZ)

Club Brugge veroverde afgelopen seizoen de titel in de Jupiler Pro League nadat het van begin tot einde aan kop gestaan had. Volgend seizoen proberen Ivan Leko en co dat kunstje te herhalen, maar de trainer van Blauw-Zwart acht zijn ploeg geen favoriet.

“De situatie is simpel. Ik zie twee topclubs, die de beste trainers (Vanhaezebrouck en Preud’homme, red.) in België én een topbudget hebben… Dan zijn Anderlecht en Standard titelfavoriet”, verrast Leko in Het Laatste Nieuws. “Samen met ons? Daar spreek ik me niet over uit, maar 80 procent van de kenners zal zeggen dat zij de grootste favorieten zijn om kampioen te worden.”

Leko ziet ook een verklaring in de transfers die de clubs doen. “Standard won de beker en werd tweede. Als ze nu met diezelfde ploeg starten, met Edmilson en Carcela, en Michel en Emilio (Preud’-homme en Ferrera, red.) erbij, dan zullen ze sowieso nóg sterker zijn. Ik zie dat de filosofie van Club Brugge anders is… Groeneveld, Rits, Schrijvers: die zijn pas 20, 21 of 23 jaar oud. Anderlecht neemt Musona, Vranjes, ook Santini: jongens van 25 of 28 jaar, die direct resultaat zullen hebben.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws