Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club pakt Supercup tegen Standard, maar verliest Diatta

Hans Vanaken (Club Brugge - Zulte Waregem)

Club heeft zondagavond zijn eerste prijs van het nog prille seizoen gepakt. In het Jan Breydelstadion werd Standard met 2-1 verslagen in de strijd om de Supercup, landskampioen tegen bekerwinnaar. 

Pas halverwege de eerste helft begon Club z’n draai te vinden en vijf sterke minuten voor de pauze waren voldoende om Standard helemaal uit te tellen: Vanaken en Wesley scoorden op korte tijd. Vanaken trof raak na een goede actie van nieuwkomer Danjuma van de linkerkant. Na een diepe bal van Vanaken kreeg Wesley te veel vrijheid en hij schoot diagonaal voorbij Gillet.

In de tweede helft probeerde Standard iets aan die achterstand te doen en dat lukte. Letica redde knap op een poging van Cop, maar Edmilson was goed gevolgd en duwde binnen. De Rouches kregen nog enkele halve kansjes op de gelijkmaker, zonder succes. Club won terecht voor de 15de keer de Supercup van België.

Helaas was er ook slecht nieuws te melden. In de 77ste minuut ging Fai onstuimig door met de knie tegen Krépin Diatta. De Senegalees moest op een draagberrie het veld verlaten. Meer nieuws over de aard van zijn blessure zullen we wellicht vernemen in de komende dagen. Al zag het er op het eerste zicht niet goed uit.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws