Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Champions League gaat inbreken in nationale competities’

Champions League

De UEFA voert voor het komende seizoen in de Champions League al de nodige veranderingen door en heeft nog plannen, zo blijkt. De grootste clubcompetitie ter wereld wil alles en iedereen domineren. 

De speeldagen blijven gespreid op dinsdag en woensdag, maar in tegenstelling tot vorig seizoen zullen vanaf nu ook een aantal wedstrijden starten om 18u55 en de rest om 21u05, zoals in de Europa League. Op die manier zijn er meer rechtstreekse uitzendingen en meer inkomsten. De partij van 18u55 geldt als de bord-op-schoot-wedstrijd. Het traditionele aanvangsuur 20u45 wordt afgevoerd.

Een goede verandering was dat de UEFA enkele seizoenen geleden een kampioenenspoor in het leven riep, waardoor landskampioenen van kleinere landen meer kans maken om zich te kwalificeren voor de groepsfase en geen nummers 2, 3 of 4 uit grote competities kunnen treffen in de voorrondes.

Het Nederlandse Voetbal International meldt dat een volgende stap wel eens wedstrijden in het weekend zouden kunnen zijn. De UEFA is van plan om in te breken in de nationale competities en speeldagen naar de midweek te laten verplaatsen zodat de Champions League-duels kunnen doorgaan op vrijdag, zaterdag en zondag. Op die manier kunnen mensen die midweek weinig tijd hebben, ook eens genieten van een Europees duel in het weekend en eventueel makkelijker hun kinderen meenemen.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws