Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Club moet geduld hebben met aanwinst: “Hij zal nog geen 30 matchen spelen”

Anthony Limbombe (Club Brugge - Standard)

Club Brugge wist tot dusver vijf nieuwe spelers te strikken met het oog op volgend seizoen. De meest verrassende van die nieuwkomers was zonder twijfel Arnaut Groeneveld. De Nederlandse belofteninternational werd weggeplukt bij NEC en moet op de linkerflank de opvolger worden van de wellicht vertrekkende Anthony Limbombe.

Jefta Bresser, die Groeneveld nog kent van de PSV-jeugd en hem nu naar NAC Breda wilde halen, waarschuwt Club echter dat ze niet te snel te veel mogen verwachten. “Ik vind het een heel goeie aankoop. Natuurlijk moet hij nog stappen zetten. Hij is nog niet iemand die daar dertig wedstrijden zal spelen, maar hij is wel iemand met ontzettend veel potentieel die wedstrijden kan beslissen”, stelt Bresser in Sport/Voetbalmagazine.

Groeneveld zal zich immers moeten aanpassen aan de 3-5-2 van Ivan Leko. “De inschatting hoe Arnaut het in die spelwijze zal doen, durf ik niet te maken. Maar ik denk wel dat het kan. Tenslotte slaagde Anthony Limbombe er ook in zich aan te passen en Arnaut bezit minstens evenveel overlevingsdrang. Het zal volgens mij wel wat tijd kosten, ook wat de opbouw van het voor die rol vereiste fysieke vermogen betreft. Hij moet wel voldoende energie kunnen overhouden voor het aanvallende werk, anders neem je een heel stuk van de speler die hij is weg.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws