Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Zelfs scheidsrechtersbaas WK is duidelijk: “Afgekeurde goal Diaby geen clear error”

Het doelpunt van Diaby wordt door de VAR afgekeurd vanwege buitenspel

Iedereen heeft er zich al mee gemoeid en z’n mening over gegeven, maar nu ook Massimo Busacca. En dat is niet zomaar iemand, want de Zwitser zal de scheidsrechtersbaas zijn voor de FIFA op het WK komende zomer in Rusland.

“Iemand die 1 centimeter buitenspel of 3 centimeter buitenspel staat, dan kun je toch nooit over een clear error spreken”, wordt Busacca geciteerd door Sporza. Omdat Diaby in Anderlecht waarschijnlijk nog minder dan 1 cm buitenspel stond, had de VAR dus nooit mogen ingrijpen en was het een geldig doelpunt.

De omgekeerde kant van de medaille is wel dat de VAR dan hoogst waarschijnlijk ook niet had mogen ingrijpen bij het doelpunt van Teodorczyk in Brugge. Dat hadden ze natuurlijk wel moeten doen bij de overduidelijke strafschopfout van Gerkens op Vanaken in de eerste helft afgelopen zondag.

“Je kunt in die gevallen nooit 100% zeker aantonen of de speler buitenspel stond. Het moeten dus echt duidelijke fouten zijn voor de VAR mag optreden”, besluit de Zwitser.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws