Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Wetenschapper UGent fluit Lieve Scheire terug na uitleg in Extra Time

Abdoulay Diaby (Club Brugge - Sint-Truiden)

In Extra Time van gisterenavond kwam televisiemaker Lieve Scheire verkondigen dat door een aantal berekeningen en conclusies hij met zekerheid kon zeggen dat de bal bij het doelpunt van Diaby tegen Anderlecht met zekerheid niet over de lijn was. Die theorie wordt nu met de grond gelijkgemaakt. 

Dat doet Frederik Deconinck, wetenschapper aan de Universiteit van Gent via zijn Twitter-account. Hij zegt dat de locatie van de schaduw ten opzichte van de doellijn afhankelijk is van de hoogte van de bal en de analyse van Scheire bijgevolg onvolledig is.  “Als de schaduw niet over de lijn is, is de bal onmogelijk over de lijn”, vertelde die gisterenavond nochtans zelfverzekerd in Extra Time.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws