Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verlinden weet waar Club Brugge zijn nieuwe doelman moet gaan zoeken

Kenneth Vermeer (Club Brugge - KRC Genk)

Een kleine smet op het seizoen van Club Brugge waren de vele problemen met de doelmannen. Maar liefst vijf moest Club er gebruiken: Horvath, Hubert en Gabulov konden niet helemaal overtuigen, Butelle keerde in januari terug naar Frankrijk en Vermeer viel in het begin van Play-Off I geblesseerd uit. Bovendien is het volgend seizoen weer herbeginnen.

Dany Verlinden zag het allemaal met lede ogen aan. “Het probleem is dat ze met jonge doelmannen zitten. Onervaren keepers maken fouten en dat moet je incalculeren. Door te snel te wisselen creëer je een situatie waarbij de doelmannen zonder vertrouwen zitten”, weet de ex-keeper in Krant van West-Vlaanderen.

“Vladimir Gabulov wisselde goede momenten met heel zwakke dingen af en bracht niet wat er van hem verwacht werd. Ook de komst van de blessuregevoelige en waarschijnlijk dure Kenneth Vermeer was geen oplossing, waardoor ze nu nog steeds in hetzelfde schuitje zitten.”

Continuïteit

Voor volgend seizoen moet Club volgens Verlinden een keuze maken. “Nu moet Club duidelijkheid scheppen en een duidelijke kaart trekken: ofwel die van de jonge doelmannen, ofwel die van een nieuwe ervaren keeper die er meteen moet staan. Er moet voor continuïteit in doel gezorgd worden. Iemand halen in het buitenland? Dan moet je volgens mij al eerder naar de Scandinavische landen kijken. Die mannen zijn haalbaar, spreken meestal de taal en hebben de juiste mentaliteit.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws