Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vader Vanaken open over Rode Duivels én transfer: “Daar zal hij al aan gedacht hebben”

Hans Vanaken interview (Club Brugge - KRC Genk)

Hans Vanaken speelde een bijzonder sterk seizoen, waarin hij samen met Ruud Vormer de meest beslissende speler bij Club was. De middenvelder werd eerder deze week daarvoor ook beloond met de trofee voor Profvoetballer van het Jaar. En er kan straks nog meer volgen.

Her en der wordt al eens gefluisterd dat Vanaken zijn kans moet krijgen bij de Rode Duivels, maar dat ziet vader Vital Vanaken niet direct gebeuren. “Hij heeft al wel een paar keer in de voorselectie gezeten. Maar ten eerste moet hij het op zijn positie opnemen tegen twee van misschien wel Europa’s beste op die positie: Kevin De Bruyne en Mousa Dembélé. En ten tweede denk ik dat de selectie al lang vastligt”, klinkt het in Het Belang van Limburg.

“Na een wedstrijd van Club heeft Roberto Martinez eens met Hans gepraat, ja. Je weet wel hoe dat gaat: ‘blijf zo voortdoen, ik blijf je volgen’, zulke zaken. Maar Hans is daar heel realistisch in. Hij weet dat de jongens in de nationale ploeg beter zijn dan hij.”

Bundesliga

Wat misschien wél tot de mogelijkheden behoort, is een mooie transfer naar het buitenland. “Daar zal hij intussen wel al eens aan gedacht hebben”, aldus Vital Vanaken. “Ach, als dat komt, komt het. Ik vind wel dat het plaatje dan moet kloppen. Hans moet in een ploeg terechtkomen waar hij past met zijn kwaliteiten. Anders ben je bij voorbaat verloren.”

“Hans moet het van zijn voetballend vermogen hebben. Al heb ik me ook in één ding vergist: ik wist niet dat hij over zo’n grote motor beschikte. Op dat vlak is hij een laatbloeier. Op z’n zestiende waaide hij bij wijze van spreken weg als er wat wind stond. Maar als je die twee capaciteiten bij elkaar voegt, denk ik dat de Bundesliga het best bij hem past.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws