Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

‘Ref die Standard-Club floot, wordt onze nieuwe topscheids’

Denswil - Refaelov - Dennis - Vormer - Vanaken - Cools

Sinds het afscheid van Frank De Bleeckere is het pover gesteld met het Belgische scheidsrechterskorps. In België wordt veel geklaagd over de arbitrage en ook in Europa of op een groot toernooi hebben we geen topper meer. 

Toch heeft zich sinds de afgelopen Play-Off 1 één scheidsrechter in de kijker gefloten. “Als ik terugblik op de reguliere competitie dan was Jonathan Lardot voor mij de beste scheidsrechter. Maar in de Play-Offs vond ik Bram Van Driessche er bovenuit steken. Bram is een nog onervaren ref, maar dat hield hem niet tegen om sterk te fluiten”, vertelt oud-scheidsrechter Serge Gumienny in Het Belang van Limburg.

“Soms moet hij daarom nog leren uit bepaalde fasen, zoals die handsbal van Vormer vorige week in Standard-Club Brugge. Maar zelfs daar was het een interpretatie waar Bram bleef achter staan.”

“We hebben nauwelijks nog Belgische refs in de Europa League, laat staan in de Champions League. Het EK in 2020 komt weer te vroeg en zelfs het WK in 2022 wordt nipt. Als we er dan niet bij zijn, is deze jonge lichting al bijna te oud om nog een groot eindtoernooi te fluiten.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws