Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Jong talent Club is nu al ster in eigen land: “Kan niet meer over straat lopen”

Club-spelers peppen elkaar op (Club Brugge - KRC Genk)

Amper 19 jaar en tijdens Play-Off 1 lijkt hij helemaal boven water te komen. Vorige vrijdag in Genk hield de Senegalees Krépin Diatta zelfs Dion Cools uit de basiself van trainer Ivan Leko.

Na een finaleplaats op de Africa Cup U20 en zijn transfer van het Noorse Sarpsborg naar Club Brugge is Diatta een ronkende naam in zijn thuisland. “Het is misschien raar om dat als 19-jarige te zeggen, maar ik kan in Senegal gewoon niet meer over straat lopen. Ik herinner me mijn laatste vakantie thuis in december. Ik ging een supermarkt binnen en wat daar gebeurde was regelrecht une catastrophe. Iedereen sprong op mij. Voor een foto of een handtekening”, zegt hij in Het Nieuwsblad.

Iedereen hoopt zelfs dat hij straks meegaat naar het WK in Rusland. “Ik werd nog geen enkele keer geselecteerd, maar het hele land wil dat ik meega naar het WK. Het lijkt zelfs alsof er in Senegal over niets anders gesproken wordt. Eigenlijk is het gek wat er op die korte tijd allemaal is gebeurd.”

“Neem bijvoorbeeld die verkiezing in Ghana waar de spelers en de talenten van het jaar verkozen werden. Ik stond daar in hetzelfde rijtje als Pierre-Emerick Aubameyang, Didier Drogba, Samuel Eto’o en mijn idool en landgenoot Sadio Mané.”

“Ik ben gevormd als nummer tien, maar in Noorwegen speelde ik als tweede aanvaller. Ik moet toegeven dat het in het begin niet makkelijk was toen de trainer zei dat hij me wou uitproberen als back, maar ik heb geprobeerd om te doen wat ik al mijn hele voetballeven doe: luisteren en leren.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws