Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Het grote verschil met Preud’homme: “Niet één keer heeft Leko dat gedaan”

Ivan Leko (trainer Club Brugge)

Ivan Leko nam begin dit seizoen de fakkel over van Michel Preud’homme. Aanvankelijk waren veel twijfels over onze Kroatische trainer, want hij had niet veel ervaring en veel insiders tipten Felice Mazzu van Charleroi als de ideale opvolger. 

Het seizoen begon niet al te geweldig voor Club, want het vloog eruit in de voorrondes van de Champions League en kon zich ook niet plaatsen voor de groepsfase van de Europa League. Maar ondertussen heeft Leko iedereen overtuigd en in Sport/Voetbalmagazine belichten ze het grote verschil met zijn voorganger Michel Preud’homme.

“Leko pakte uit met een concept waar hij amper nog van afweek. Ook veel roteren was daar niet bij. De kracht van de duidelijkheid zorgde er uiteindelijk voor dat Club Brugge zich oprichtte en op een gegeven moment met veel autoriteit voetbalde. Daarbij heeft hij niet één keer de pluimen van de goede prestaties op zijn hoed gestoken. Met zijn bescheidenheid belichaamt hij het authentieke karakter van Club Brugge.”

Het is een feit dat Leko veel minder roteert dan Preud’homme, maar het moet wel gezegd dat Club al in augustus Europees uitgeschakeld werd, wat roteren ook minder noodzakelijk maakte. Of hoe elk nadeel toch nog z’n voordeel kan hebben…

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws