Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Frank Raes tegen afschaffing play-offs: “Halvering punten geniale vondst”

Frank Raes (analist)

De play-offs, iedereen heeft er zijn mening over. De ene is voor, de andere is tegen, desnoods zonder halvering van de punten. Voetbalcommentator Frank Raes heeft een uitgesproken mening pro play-offs én pro halvering van de punten. 

Die mening uit hij in zijn column in De Standaard.  “Als de zes sterkste Belgische teams van het moment het onderling tegen elkaar opnemen, dan ga ik daar graag voor zitten. Het Belgische play-offsysteem was en is nog altijd innovatief en verfrissend. De dringende suggestie om meteen terug te keren naar het oude format dat als enige een rechtmatige kampioen oplevert, is niet alleen eenzijdig, ze is gewoon fout.”

“Om te beginnen zitten we door de play-offs niet meer opgezadeld met die ellendige eindeseizoensmatchen. In Play-off 1 is het elke speeldag do or die. De halvering van de punten, dé steen des aanstoots voor de non-believers, is een even simpele als geniale vondst.”

“De ploeg die als winnaar finisht na de reguliere competitie wordt daar nog steeds voor beloond, maar de andere teams zijn nog niet uitgeteld. Daarmee omgaan hoort bij het topvoetbal en kan ook van pas komen als we ooit nog eens Europa willen veroveren.”

“In de play-offs scoort Club tot dusver een 12 op 27. Niet echt overtuigend voor een landskampioen. Club werd uit zijn comfortzone gehaald. Dat doet pijn, maar is niet oneerlijk. No sweat, no glory.”

“De play-offs hebben ons behoed voor een langdradige competitie waarbij de kampioen eind februari al bekend was. In Duitsland, Frankrijk en zelfs Engeland hobbelden ze geeuwend naar het einde. Bayern München, PSG en Manchester City deden lang voor de eindmeet de boeken al dicht.”

“Supporters, ook die van Club Brugge, verkiezen diep in hun hart spanning tot de laatste speeldag. Dan is de ontlading en de vreugde des te heviger. Dat hebben we vorige zondag in Brugge kunnen vaststellen. Zelfs Bart Verhaeghe noemde deze titel mooier dan die van twee jaar geleden. Quod erat demonstrandum.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws