Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Beste vriend Coucke: “Zonder hem was hij voorzitter van Club Brugge”

Bart Verhaeghe (Club Brugge)

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke heeft al vele watertjes doorzwommen. Zo was hij in het verleden lid van de vzw van Club Brugge en fungeerde de zakenman als DJ in café In De Reisduif na Europese avondjes van Blauw-zwart, in de periode 2005-2010.

Klanten en Club-fans van café In De Reisduif gingen op 6 oktober 2016 zelfs een weddenschap aan dat Marc Coucke binnen de drie seizoenen voorzitter zou worden van Club Brugge, op het moment dat hij dus al president was bij KV Oostende. “Maar was Bart Verhaeghe, een beetje gepusht door Jean-Luc Dehaene, niet op de proppen gekomen destijds, Marc was nu voorzitter van Club. Had hij echt kunnen kiezen tussen Club en Anderlecht…”, aldus Geert De Prêtre, één van zijn beste vrienden, in Het Nieuwsblad.

Coucke was DJ na de Europese matchen in het kleine café en daar kwamen veel BV’s op af zoals Véronique De Cock, Brigitta Callens, Piet Huysentruyt of Wouter Vandenhaute. “Nu en dan stak hij zijn hoofd door het gordijn om te kijken of er voldoende ambiance was. Het was die ambiance die hij heeft meegenomen naar KV Oostende.”

“Hij zal die ambiance van hier ook naar Anderlecht brengen, heel zeker. Marc kán niet zonder. Hij zal zich wel een beetje aanpassen, maar het zal meer Anderlecht zijn dat zich aan hem zal moeten aanpassen. Of hij is weer weg. Het wordt buigen of barsten.” Of Anderlecht zondag kans maakt? “Dit jaar hoeft Coucke geen titel te vieren. Het zou de zijne niet zijn. Dit seizoen interesseert het kampioenschap hem niet. Maar volgend jaar…”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws