Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Beloftecoach Walem spreekt voorkeur uit tussen Mechele of Dendoncker

Brandon Mechele (Club Brugge - Zulte Waregem)

Alle ogen zijn nu nog gericht op de titelstrijd in de Jupiler Pro League, maar daarna staat het WK voetbal in Rusland voor de deur. Voor veel spelers is het vol spanning afwachten of Roberto Martinez een plekje voor hen zal hebben in zijn 23-koppige selectie van de Rode Duivels

Vooral op de verdedigende posities is er nog twijfel. Kiest de bondscoach voor jongens als Boyata van Celtic of Kabasele van Watford of zoekt hij het in de vaderlandse competitie? Twee mogelijke kanshebbers zijn dan onze Brandon Mechele en ook Leander Dendoncker van Anderlecht, die zowel achterin als op het middenveld uit de voeten kan.

Huidig beloftecoach Johan Walem had ze allebei onder z’n hoede bij de Belgische U21. “Leander is natuurlijk een betere middenvelder dan verdediger. Maar hij kan het, hoor. Ook bij mij speelde hij achterin omdat ik op het middenveld al jongens als Tielemans had.  Hij is nog iets te nonchalant en onstuimig. Als middenvelder kan dat geen kwaad, want dan heb je nog spelers in je rug”, vertelt Walem in Het Nieuwsblad.

Mechele daarentegen is een pure verdediger, dat zie je aan zijn sterke positiespel. Hij leest de situatie heel goed, pakt daardoor ook amper kaarten. Ik heb nooit aan hem getwijfeld. Ik heb altijd geweten dat hij definitief in Brugge zou doorbreken.”

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws