Wie is nu de beste spits van Club Brugge? Mannaert en Borkelmans reageren

Vincent Mannaert (Club Brugge)

Ivan Leko beschikt over maar liefst 4 centrumaanvallers in zijn huidige spelerskern, maar toch wordt er dezer dagen over een ‘scoringsprobleem’ gesproken bij Club Brugge. Tijdens de laatste drie matchen vond immers geen enkele spits de weg naar doel… Vital Borkelmans en Vincent Mannaert geloven echter volop in de kwaliteiten van onder meer Wesley Moraes.

“Naar kwaliteit vind ik Wesley de beste spits van Club”, oordeelt Borkelmans in Het Laatste Nieuws. “Alleen vind ik dat hij zijn lichaam veel te weinig gebruikt in zijn spel. Hij duwt, botst tegen iedereen aan… En, maar dat is persoonlijk, ik zou hem nog vaker willen zien afhaken om een mannetje meer te creëren op het middenveld. Tegelijkertijd is zijn kaatsen niet altijd zuiver. Diaby heeft een actie, maar er zit te veel afval in zijn passing. Vossen is de efficiëntste… Dennis heeft óók wel iets, hé. Je wil hem op basis van zijn eerste twee maanden álle krediet van de wereld geven, maar zijn winterslaap is begonnen in september en is nóg niet afgelopen.”

Mannaert denkt te weten waarom Wesley nog niet ontploft is bij Blauw-Zwart en wijst daarbij naar de Belgische scheidsrechters. “Het ergert mij dat Wesley zijn lichaam niet eens mág gebruiken of ‘t is fout. De ref fluit vaak gewoon op basis van het imago van Wesley uit zijn eerste jaar. Ik vind dat scheidsrechters zulke fases beter moeten inschatten.”

Hoe dan ook gelooft de Brugse algemeen manager dat onze Braziliaanse aanvaller het nog ver kan schoppen. “Dat er getwijfeld wordt over zijn mentale sterkte? Dat is ook jaren gezegd van Christian Benteke, maar die is op een dag toch ook spits van Liverpool geworden. Ik ben zeker dat Wesley de kwaliteiten heeft voor de Premier League”, besluit Mannaert in Het Laatste Nieuws.

Laaste nieuws

VAR in Europa League debuteert in Brugge

Het duel tussen Club Brugge en Manchester United wordt voorzien van VAR.  Het is één van de acht eerste matchen in de...

Supporters Manchester mogen optocht door centrum houden

De Brugse politie en het stadsbestuur geven de toestemming voor een optocht van de fans van Manchester United door het centrum richting...

Massale You’ll Never Walk Alone tegen Manchester

Blog Jim Neyt / The Blues roept voor donderdagavond op voor een massale You'll Never Walk Alone voor de match tussen Club...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

VAR in Europa League debuteert in Brugge

Het duel tussen Club Brugge en Manchester United wordt voorzien van VAR.  Het is één van de acht eerste matchen in de...

Supporters Manchester mogen optocht door centrum houden

De Brugse politie en het stadsbestuur geven de toestemming voor een optocht van de fans van Manchester United door het centrum richting...

Massale You’ll Never Walk Alone tegen Manchester

Blog Jim Neyt / The Blues roept voor donderdagavond op voor een massale You'll Never Walk Alone voor de match tussen Club...

Marc Degryse gelooft in de kwalificatie van Club Brugge

Club Brugge maakt zeker een kans om door te stoten naar de achtste finales van de Europa League. Het moet dan...