Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Vormer pleit voor opstelling die bevrijdend kan werken: “Volgens mij is ook Leko er voorstander van”

Ruud Vormer interview (Club Brugge - KRC Genk)

Ivan Leko sleutelde dit seizoen geregeld aan zijn opstelling, maar de grootste successen werden behaald met een 3-5-2 formatie. In het begin van de Play-Offs hanteerde de Kroaat een 3-5-1-1 veldbezetting mét Lior Refaelov, maar volgens Ruud Vormer is het tijd om terug te grijpen naar het gekende succesrecept.

Zowel op Gent als op Anderlecht viel het op dat Vormer nauwelijks kon infiltreren, net hetgeen waar hij voor Nieuwjaar zo goed in was. “We spelen nu ook anders met Refaelov achter één diepe spits. Daardoor kom ik minder centraal en is er minder ruimte voor mij om te gaan. Maar we hebben wel een mannetje meer op het middenveld, wat ook de bedoeling was. Alleen is het probleem dat we te weinig diep gaan en met te veel middenvelders ‘in’ de bal komen. Hans doet het, ik doe het, nu ook nog eens Rafa. Waardoor je voorin enkel nog Diaby hebt en we te gemakkelijk te verdedigen zijn.”

Een 3-5-2 met twee ‘echte’ spitsen is volgens onze kapitein dan ook een goed idee, te beginnen vanavond tegen de ploeg van Felice Mazzu. “Dat is zeker een optie, denk ik. Daar waren we echt goed in en zo hebben we ook maandenlang de competitie gedomineerd. Voor mij is een thuismatch tegen Charleroi – waar we toch moeten aanvallen – een goed moment om daar naar terug te grijpen. Dat kan bevrijdend werken.”

Vormer hoopt dat Leko zijn tactische visie zal volgen. “Ik denk dat de coach goed genoeg weet hoe goed we kunnen zijn als we ons normale systeem spelen en volgens mij is hij daar ook voorstander van. Pas op, ik snap perfect zijn redenering om het bij de start van de Play-Offs anders te doen. Zeker met die twee lastige uitmatchen, dan kan je dat mannetje extra op het middenveld best gebruiken. Alleen moeten we vaststellen dat we er te weinig uithalen. Wat spel én punten betreft”, besluit onze aanvoerder in Het Laatste Nieuws.

LEES OOK: Openhartige Vormer legt haarfijn uit hoe hij in frustrerende vormdip verzeild is geraakt

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws