Verdwijnt Brugse publiekslieveling naar de bank? “Anders krijg je een ploeg die bot en stomp is”

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

Sinds het winnen van de Gouden Schoen heeft Ruud Vormer het moeilijk om zijn niveau van in de eerste seizoenshelft terug te vinden. “Decompressie”, verklaart Eddy Snelders. “Al die lof, de verkiezing tot Gouden Schoen. Omgaan met al die aandacht en bijhorende interesse van clubs is niet makkelijk. Het zijn niet allemaal Messi’s of Ronaldo’s die na een prijs gewoon op hetzelfde niveau blijven presteren.” Al is er volgens de liniecoach van Het Nieuwsblad nóg een reden waarom onze kapitein tegenwoordig minder uit de verf komt…

Snelders ziet namelijk een tactisch probleem. “Ik vind dat Vormer niet meer in zijn ideale rol speelt: die van de infiltrant in scoringspositie. Centraal op het veld. Hij is geëvolueerd naar een speler die vaak op rechts opduikt.” Sinds de 3-5-1-1 met Lior Refaelov in de ploeg is er inderdaad minder ruimte voor Vormer om centraal te infiltreren.

“Met Refaelov is het altijd een golfbeweging geweest: ofwel is hij meesterlijk, ofwel heb je het gevoel dat je met een man minder speelt. Tegen AA Gent was hij heel goed, na Anderlecht moet Leko misschien al nadenken om hem weer op de bank te zetten. Als je namelijk speelt met Refaelov én Vanaken krijg je een ploeg die bot en stomp is. Met twee spelers die graag de bal voelen en zo eigenlijk de snedigheid tegenhouden.”

“Club had zijn laatste twee wedstrijden vaak de bal, maar bijna geen diepgang of doelkansen. Omdat Refaelov ook een plekje van een spits innam en de flankaanvallers wat lager moesten spelen, was er veel te weinig aanvallende kracht in het strafschopgebied. Club heeft na de achterstand in Gent en Anderlecht de tegenstander tegen het eigen doel geduwd, maar niet geïnfiltreerd, zoals het had moeten zijn. En dat is net een grote kracht van Vormer”, besluit Snelders.

Laaste nieuws

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een...

Clement neemt standpunt in na rode kaart van Deli

Club Brugge ging met zware 5-0-cijfers onderuit in de terugwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League op bezoek bij Manchester...

Dit zijn de elf die het moeten doen in Manchester

Philippe Clement maakte zopas zijn basiself voor de match op Manchester United van straks bekend. Club Brugge behaalde in...

Volgende Wedstrijd

Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen

Populaire artikelen

Manchester behandelt Bruggefans ook niet zo fantastisch

De 18-jarige Cisse Vandenbulcke heeft bij de Krant van West-Vlaanderen zijn verhaal gedaan over de harde aanpak door de Engelse politie. Een...

Clement neemt standpunt in na rode kaart van Deli

Club Brugge ging met zware 5-0-cijfers onderuit in de terugwedstrijd van de zestiende finale van de Europa League op bezoek bij Manchester...

Dit zijn de elf die het moeten doen in Manchester

Philippe Clement maakte zopas zijn basiself voor de match op Manchester United van straks bekend. Club Brugge behaalde in...

Blauwzwart heeft vanavond een opvallende supporter

Met twee op twaalf doet Royal Antwerp FC het momenteel niet goed in de Jupiler Pro League, maar toch zitten ze heel...