Club Brugge nieuws
©BlauwZwartfans

Verdwijnt Brugse publiekslieveling naar de bank? “Anders krijg je een ploeg die bot en stomp is”

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

Sinds het winnen van de Gouden Schoen heeft Ruud Vormer het moeilijk om zijn niveau van in de eerste seizoenshelft terug te vinden. “Decompressie”, verklaart Eddy Snelders. “Al die lof, de verkiezing tot Gouden Schoen. Omgaan met al die aandacht en bijhorende interesse van clubs is niet makkelijk. Het zijn niet allemaal Messi’s of Ronaldo’s die na een prijs gewoon op hetzelfde niveau blijven presteren.” Al is er volgens de liniecoach van Het Nieuwsblad nóg een reden waarom onze kapitein tegenwoordig minder uit de verf komt…

Snelders ziet namelijk een tactisch probleem. “Ik vind dat Vormer niet meer in zijn ideale rol speelt: die van de infiltrant in scoringspositie. Centraal op het veld. Hij is geëvolueerd naar een speler die vaak op rechts opduikt.” Sinds de 3-5-1-1 met Lior Refaelov in de ploeg is er inderdaad minder ruimte voor Vormer om centraal te infiltreren.

“Met Refaelov is het altijd een golfbeweging geweest: ofwel is hij meesterlijk, ofwel heb je het gevoel dat je met een man minder speelt. Tegen AA Gent was hij heel goed, na Anderlecht moet Leko misschien al nadenken om hem weer op de bank te zetten. Als je namelijk speelt met Refaelov én Vanaken krijg je een ploeg die bot en stomp is. Met twee spelers die graag de bal voelen en zo eigenlijk de snedigheid tegenhouden.”

“Club had zijn laatste twee wedstrijden vaak de bal, maar bijna geen diepgang of doelkansen. Omdat Refaelov ook een plekje van een spits innam en de flankaanvallers wat lager moesten spelen, was er veel te weinig aanvallende kracht in het strafschopgebied. Club heeft na de achterstand in Gent en Anderlecht de tegenstander tegen het eigen doel geduwd, maar niet geïnfiltreerd, zoals het had moeten zijn. En dat is net een grote kracht van Vormer”, besluit Snelders.

Reacties

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws