Verdwijnt Brugse publiekslieveling naar de bank? “Anders krijg je een ploeg die bot en stomp is”

Ivan Leko geeft aanwijzingen (Club Brugge - Standard)

Sinds het winnen van de Gouden Schoen heeft Ruud Vormer het moeilijk om zijn niveau van in de eerste seizoenshelft terug te vinden. “Decompressie”, verklaart Eddy Snelders. “Al die lof, de verkiezing tot Gouden Schoen. Omgaan met al die aandacht en bijhorende interesse van clubs is niet makkelijk. Het zijn niet allemaal Messi’s of Ronaldo’s die na een prijs gewoon op hetzelfde niveau blijven presteren.” Al is er volgens de liniecoach van Het Nieuwsblad nóg een reden waarom onze kapitein tegenwoordig minder uit de verf komt…

Snelders ziet namelijk een tactisch probleem. “Ik vind dat Vormer niet meer in zijn ideale rol speelt: die van de infiltrant in scoringspositie. Centraal op het veld. Hij is geëvolueerd naar een speler die vaak op rechts opduikt.” Sinds de 3-5-1-1 met Lior Refaelov in de ploeg is er inderdaad minder ruimte voor Vormer om centraal te infiltreren.

“Met Refaelov is het altijd een golfbeweging geweest: ofwel is hij meesterlijk, ofwel heb je het gevoel dat je met een man minder speelt. Tegen AA Gent was hij heel goed, na Anderlecht moet Leko misschien al nadenken om hem weer op de bank te zetten. Als je namelijk speelt met Refaelov én Vanaken krijg je een ploeg die bot en stomp is. Met twee spelers die graag de bal voelen en zo eigenlijk de snedigheid tegenhouden.”

“Club had zijn laatste twee wedstrijden vaak de bal, maar bijna geen diepgang of doelkansen. Omdat Refaelov ook een plekje van een spits innam en de flankaanvallers wat lager moesten spelen, was er veel te weinig aanvallende kracht in het strafschopgebied. Club heeft na de achterstand in Gent en Anderlecht de tegenstander tegen het eigen doel geduwd, maar niet geïnfiltreerd, zoals het had moeten zijn. En dat is net een grote kracht van Vormer”, besluit Snelders.

Laatste Nieuws

“We moeten veel ambitieuzer zijn in de Champions League”

Simon Mignolet kan terugblikken op een heel sterk seizoen met Club Brugge. De doelstellingen die hij voor ogen had, werden gehaald. Maar...

“Fake nieuws over nieuwe stadion van Club Brugge”

Er wordt volgens Club Brugge fake nieuws verspreid over het nieuwe stadion van blauwzwart. Dat zou gebeuren via de...

‘Doelman wellicht nog een jaartje langer weg van blauwzwart’

Blauwzwart leende doelman Guillaume Hubert uit aan Cercle Brugge en zal dat wellicht ook volgend seizoen doen. Cercle Brugge...
Haal samen met andere fans van Club Brugge het maximale uit je weddenschappen
32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Club Brugge ziet toptalent vertrekken

Club Brugge verliest Abdoul Karim Camara. Hij speelt volgend seizoen voor het Duitse Hoffenheim. Abdoul Karim Camara kreeg zijn...

“Fake nieuws over nieuwe stadion van Club Brugge”

Er wordt volgens Club Brugge fake nieuws verspreid over het nieuwe stadion van blauwzwart. Dat zou gebeuren via de...

Philippe Clement is magic!

De supporters van Club Brugge weten het al lang: “Philippe Clement is magic”. Hij werd al op deze manier bezongen toen hij...

‘Doelman wellicht nog een jaartje langer weg van blauwzwart’

Blauwzwart leende doelman Guillaume Hubert uit aan Cercle Brugge en zal dat wellicht ook volgend seizoen doen. Cercle Brugge...

Mignolet brengt duidelijkheid over terugkeer naar Premier League

Simon Mignolet kwam een tijdje geleden in beeld om terug de overstap naar de Premier League te maken, maar de Brugse goalie...